21 Martie – Ziua internațională a poeziei

30 martie 2022
✍️ 21 Martie – Ziua internațională a poeziei
Ziua mondială a poeziei sărbătoreşte una dintre cele mai preţuite forme de exprimare a identităţii culturale şi lingvistice ale umanităţii. Practicată de-a lungul istoriei, în fiecare cultură şi pe fiecare continent, poezia vorbeşte despre valorilor noastre comune, fapt care o poate transforma într-un puternic mesaj pentru dialog şi pace.
Ziua mondială a poeziei este marcată ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în timpul celei de-a 30-a sesiuni susţinute la Paris, în perioada octombrie-noiembrie 1999, potrivit www.un.org., cu scopul de a sprijini diversitatea lingvistică prin exprimarea poetică şi de a lărgi oportunitatea ca limbile pe cale de dispariţie să fie auzite. UNESCO subliniază, pe pagina dedicată zilei, ocazia oferită pentru a aduce un omagiu poeziei, de a reînvia tradiţiile orale ale recitalurilor de poezie, de a promova citirea, scrierea şi predarea poeziei, de a încuraja legătura dintre poezie şi alte arte, precum teatrul, dansul, muzica şi pictura.

Fii alaturi de noi!

Revolut/ING/BT
0745 494 942
Unicredit
RO65 BACX 0000 0021 0895 2001 

Activități recente

Voluntar

Fii voluntar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas suscipit, tellus quis aliquam blandit, eros massa dignissim orci, facilisis mollis magna lectus auctor mauris. Suspendisse faucibus suscipit finibus. 

Înscrie-te la eveniment

Completează formularul pentru a te înscrie la acest eveniment