Clasament final: Festivalul Comunei Miroslava la ŞAH, ediția a V-a

16 noiembrie 2021
Festivalul Comunei Miroslava la ŞAH
Ediția a V-a
„Felicitări tuturor concurenților!✌️
Șahul este un fenomen la nivel mondial, considerat drept sport, artă și știință, devenind cel mai popular joc al minții din lume, cu o istorie de peste 1300 de ani. Șahul este un joc universal, în care nu există bariere de vârstă, sex, rasă, naționalitate sau dizabilități.
Vrem să încurajăm tânăra generaţie să descopere şahul ca sport al minţii şi ca instrument de educare şi auto-educare pentru a face faţă celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viaţa lor. Consider că șahul este un joc complex, care antrenează mintea incontinuu, dezvoltând abilități ca: îmbunătățirea încrederii în forțele proprii, în creșterea ratei de absolvire a examenelor și în dezvoltarea spiritului civic”, a declarat președintele asociației, Grigorescu Lucian.

Asociația “Ȋmpreună pentru Miroslava”, ȋn parteneriat cu DECATHLON Romania, ERA Home Center, Asociația Sportivă de Judo SIMIONESCU şi ACS Gambit Huşi a organizat la Decathlon ȋn Iaşi, sâmbătă, 18 septembrie, Festivalul Comunei Miroslava la ŞAH.
La Cupa destinată copiilor amatori, campionul la băieți a fost, Nectarie Miron, din Rădăuți, iar la fete, Medeea Cozaru, de la ACS Extra Sport din Miroslava.
La competiția la care au concurat copiii avansați la şah ȋn clasamentul băieților la vȃrsta de 12 ani, campion a fost, Rareş Asavinei iar la 10 ani, Raul Codru, ambii de la Pionii Regelui, Podu Iloaiei, iar la cei micuți, de 8 ani, Andrei Iavorschi, de la CS Micul Şahist din Iaşi.
Pe de altă parte, la fete, campioană a fost declarată, Argeanu Gabriela, tot de la Pionii Regelui, din Podu Iloaiei, la fete 10 ani, prima a fost, Elena Ursan, de la ACS Gambit Huşi, iar la fetițe, 8 ani, cele mai multe puncte le-a adunat Ioana Pomȃrleanu, de la CS Micul Şahist din Iaşi.
Premianții la copiii cu vârsta de 7 ani au fost: Ştefan Bodea, Sofia Smeria şi Emanuel Broşteanu, toți de la CSM Roman.
La Cupa adresată seniorilor, după desfăşurarea celor 6 runde, cȃstigător a fost, Mircea Marinescu, de la CS Voința Satu Mare, urmat de Marian-Silviu Boean şi maestrul, George Pavăl, ambii de la CS Sfinxul din Iaşi.
Ȋn clasamentul feminin cȃştigătoare a fost, Arianna-Andreea Hagiu, de la ACS Gambit Huşi. De remarcat că la turneul adulților un rezultat exceptional, 3,5 puncte, din 6 partide, a fost obținut de către Kurochkin Iaromir, un băiețel foarte talentat, de 7 ani, din Irlanda!
Trebuie remarcat că premiile la cele 3 cupe au constat ȋn: cupe, medalii, diplome şi articole sportive pentru copii şi bani pentru adulți.
Ȋn cadrul Festivalului, copiii care au jucat şah au participat şi la un concurs inedit de “flotări”, separat baieƫi şi fete, unde campioni au fost declarați: Andrei Grigore din Iaşi şi Elena Ursan din Huşi .
Astfel, dupa o zi de şah de calitate, cu 103 jucători, maeştri şi candidați de maeştri, jucatori legitimati si nelegitimati la cluburi din Iasi, Miroslava, Huşi, Roman, Rădăuți, dar şi din Irlanda, putem ajunge că evenimentul organizat de noi este un adevărat succes!
La finalul Festivalului , Alin Apostol, reprezentant al Asociației “Ȋmpreună pentru Miroslava”, ne-a declarat:
“Felicitări tuturor participanților şi mulțumim foarte mult invitatului special, Vladuț Simionescu, locul 9 la Tokio, 2021, judo. Mulțumim pentru sprijinul acordat partenerilor:
🏆 ERA Home Center,
🏆 Asociația Sportivă de Judo SIMIONESCU şi ACS Gambit Huşi , DJ
🏆 Serviciul Voluntar de Ambulanță din Iaşi şi arbitrilor Festivalului , Ciprian Lazăr şi Marius Ursan!
🥇Recomandăm copiilor să joace ŞAH ,dar să practice şi alte SPORTURI pentru un stil de viață cȃt mai sănătos!”.

Fii alaturi de noi!

Revolut/ING/BT
0745 494 942
Unicredit
RO65 BACX 0000 0021 0895 2001 

Activități recente

Clubul de șah

Clubul de șah Deja legăm noi prietenii și ne facem amici apropiați la clubul de șah. Exersăm împreună, socializăm , ne distrăm și ne pregătim

Vezi detalii
Voluntar

Fii voluntar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas suscipit, tellus quis aliquam blandit, eros massa dignissim orci, facilisis mollis magna lectus auctor mauris. Suspendisse faucibus suscipit finibus. 

Înscrie-te la eveniment

Completează formularul pentru a te înscrie la acest eveniment