Asociația noastră susține Parohia Sfântul Antonie cel Mare – Valea Adâncă! Ajută și tu!

17 ianuarie 2022
Împreună reușim!🙏
Haideți să fim alături de parohia din comunitatea noastră!
Sunt sigur că împreună putem duce la bun sfârșit acest proiect!
…………………………………………………………………………………………
Mesajul scris de părinte, Pîrlea Petrică, pe facebook:
Iubiți credincioși,
Finalul anului 2021 a venit cu împlinirea unei dorințe pe care o aveam de la înființarea parohiei noastre.
Primăria Miroslava ne-a oferit o suprafață de 1100 mp. de teren, în vederea construirii unei biserici pentru comunitatea noastră.
Acest teren se află la intersecția străzilor Școlii, Mărului și Prunilor, mai sus de grădiniță, acolo unde sunt acei molizi înalți.
Acum, la început de an, am demarat realizarea documentației necesare autorizării începerii lucrărilor, urmând ca la vară, între 20 iunie și 20 iulie, să sfințim locul pe care va fi construită biserica.
Până atunci ne dorim să împrejmuim terenul și să pregătim, pe cât posibil, măcar o parte din lucrurile necesare.
Zona în care locuim este una într-o continuă dezvoltare, în care densitatea populației este foarte mare, de aceea zidirea unei biserici în centrul parohiei este o dorință legitimă, pentru a fi accesibilă tuturor credincioșilor, indiferent de vârstă, condiții de deplasare sau alte situații.
Mă gândesc, pe de altă parte, că noi, cei care locuim de curând în această zonă, și cei care se vor muta aici de acum încolo, suntem creatorii unei noi comunități. Frumos ar fi să punem în centrul comunității noastre un lăcaș sfânt care să fie mărturie a credinței în care am fost crescuți și a valorilor pe care aceasta ni le imprimă în suflet. Fiecare dintre noi vine dintr-o comunitate care, în cele mai multe cazuri, are origini pierdute în negura timpului. Ce sentimente aparte trăim atunci când mergem în locurile natale ale noastre sau ale părinților sau bunicilor noștri, când pășim pragul bisericii în care am fost noi sau au fost ei botezați, când ne reculegem într-o biserică în care știm că s-au rugat strămoșii noștri. Locul acela are o memorie tainică, păstrează amintirea celor care au pășit și și-au așezat sufletul înaintea lui Dumnezeu. De multe ori ne închinăm la aceeași icoană la care s-au închinat și bunicii noștri și găsim, de asemenea, mărturii ale eforturilor pe care ei le-au făcut ca să zidească sau ca să înfrumusețeze acel sfânt lăcaș. Toate aceste lucruri leagă generațiile între ele printr-o unire tainică în duhul aceleiași credințe și acelorași valori sfinte.
Aceste gânduri doresc să vi le pun la suflet. Timpul vieții noastre se scurge, de multe ori, fără să ne dăm seama. Ar fi frumos să construim pentru noi și urmașii noștri, care vor locui tot pe aici, un loc de rugăciune, pentru ca și ei, peste ani și ani, să aibă aceleași sentimente pe care le avem noi astăzi, atunci când pășim în bisericile lăsate de strămoșii noștri.
Știu că timpurile sunt grele și că fiecare dintre noi se străduiește să fie un cât mai bun chivernisitor pentru rodul ostenelii de zi cu zi, însă bisericile s-au făcut întotdeauna, în cea mai mare măsură, prin ceea ce credincioșii au oferit ca dar din puținul lor. De aceea mă adresez dumneavoastră, îndemnându-vă să priviți acest proiect ca pe unul personal, în care fiecare să ne aducem propria contribuție, după putere și dragoste. Construirea unei biserici durează de obicei mulți ani pentru că este o clădire complexă și depinde de puterea financiară a celor care doresc să contribuie la zidirea ei.
Noi pornim la drum, ne angajăm cu tot sufletul și cu toată puterea în acest proiect, convinși fiind că Bunul Dumnezeu și Sfântul Antonie cel Mare (ocrotitorul noii biserici) vor fi cei care vor zidi, prin noi, acest lăcaș sfânt.
Cine va dori să contribuie la zidirea bisericii noastre, o poate face direct sau în contul parohiei noastre (RO74CECEB00030RON0625277). Vă încredințez că orice bănuț primit va fi folosit cu responsabilitate sfântă, conștienți fiind că este jertfa pe care o închinați lui Dumnezeu.
Anexez o fotografie cu harta parohiei noastre în care este marcat locul bisericii și una cu terenul în forma actuală.
Cu deosebită consideratie,
Preot Paroh,
Pîrlea Petrică

Fii alături de noi!

Revolut/ING/BT
0745 49 49 42
UniCredit
RO65 BACX 0000 0021 0895 2001 

Campanii recente

Voluntar

Fii voluntar

Îți place să te implici? Vrei îți pui amprenta în mediul în care trăiești? Este timpul să te implici într-un ONG! Fi voluntar în comunitatea ta!
Avem diferite proiecte în desfășurare, unde este nevoie de ajutorul tău!

Înscrie-te la eveniment

Completează formularul pentru a te înscrie la acest eveniment