EnglishFrenchGermanRomanian

Donează

din impozitul pe profit

Asociația Împreună Pentru Miroslava – Împreună Reușim!

Legea sponsorizarii, impreuna cu Codul Fiscal, permite societatilor comerciale sa ofere sponsorizari organizatiilor din anumite domenii (spre exemplu organizatiilor caritabile) si sa beneficieze de facilitate fiscale, in anumite conditii prevazute de lege. Cheltuiala cu sponsorizarea oferita nu este o cheltuiala deductibila fiscal, dar poate genera un credit fiscal, adica poate reduce impozitul pe profit de plata cu suma integrala a sponsorizarii oferite. Codul fiscal prevede urmatoarele limite (minimul dintre):

Astfel, facilitate fiscala acordata prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului sa plateasca efectiv suma respectiva catre o organizatie fara scop lucrativ si nu in contul impozitului pe profit. Pentru a fi inclus in calculul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie incheiat inainte de anul calendaristic, iar plata trebuie facuta pana la sfarsitul anului.

In cazul in care cheltuielile legate de sponsorizare depasesc limitele premise in anul curent pentru credit fiscal, conform Codului Fiscal diferenta poate fi dedusa din impozitul pe profit in urmatorii 7 ani.

Trimite formular

Completează formularul și trimite-le online, iar noi ne ocupăm de depunere.

Înscrie-te la eveniment

Completează formularul pentru a te înscrie la acest eveniment